Purentalihashieronta

Purentalihashieronta sopii kenelle vain, mutta erityisesti TMD-oireista kärsiville, puhetyötä tekeville, puhallinsoittimia soittaville, bruksimista/hampaiden yhteen puremisesta tai muista purentaan liittyvistä ongelmista kärsiville. Käsittely toimii myös erinomaisena tapana rentouttaa pään ja niskan aluetta.

TMD (temporomabdibular disorder) on yleisnimitys leukanivelen toimintahäiriöille tai kiputiloille leuassa, leukanivelissä, kasvoissa, purentalihaksissa tai hampaissa. TMD:stä kärsivillä yleisimmät oireet ovat kasvojen sekä leukanivelen kipu- ja jännitystilat, leukaniveläänet, alaleuan rajoittunut liikelaajuus, päänsärky ja niskakipu.

Hoito sisältää haastattelun, niskan ja leukanivelen tutkimisen sekä niiden liikkelaajuuksien testaamisen. Käsiteltäviä alueita ovat kasvot, leuan alue ulkoisesti sekä suun sisältä, suunpohja ulkoisesti, pää, niska ja kallonpohja. Purentalihaksia käsitellessä suun sisältä käytetään kertakäyttöhanskoja.

Varattavia käsittelyaikoja ovat 45 min tai 60 min. 60 min käsittelyyn voidaan halutessaan sisällyttää myös lyhyt hartioiden käsittely.

HUOMIOITHAN AJANVARAUSTA TEHDESSÄSI, ETTÄ VALITSET OIKEAN PALVELUN JA TOIMIPAIKAN!